Recepten voor broodbakmachine
  • Recepten
  • Tips voor de broodmachine
  • Contact pagina
  • Zoek
  • Menu Menu
  • Kaas-uienbrood

    Met tomaten & ansjovis

Kaas-uienbrood is een echte klassieker en je vindt hem bij de bakker meestal in de vorm van een plat brood. Deze versie heeft de vorm van een gewoon brood en heeft als toevoeging tomaten en ansjovis. Dit brood doet het erg goed bij de borrel met een lekkere dip zoals Tzatziki of gewoon met olijfolie. Hoewel het wel even werk is, bak ik hem vaak als we gasten te eten hebben.

Voor de bereiding moet je wel er even bij blijven want je moet voordat het brood gaat bakken ingrediënten toevoegen.

[adrotate group="4"]

Bereiding

Laat de gist samen met het handwarme water en de suiker tien minuten in het bakblik wakker worden.
Door de gist even in het water te laten krijgt het een kickstart waardoor het deeg later beter zal rijden.

Vul het bakblik met de olie en de bloem. Gooi hier bovenop de ansjovis, het citroensap, de tomatenpuree en de zout.
Ik vul mijn machine altijd in deze volgorde en dat werkt. Kijk in de handleiding van je eigen machine wat voor jou de beste volgorde is.

Snij de uien met een klein beetje olie en bak die op een laag vuur totdat ze glazig zijn.
Laat de uien zo lang mogelijk afkoelen en probeer ze zo droog mogelijk te maken.

Bij de eerste piep doe de driekwart van de uien en kaas bij het deeg.
Mag ook vijf zesde zijn, als je maar wat achterhoud voor de tweede piep. 

Bij de tweede piep haal je de deeghaken uit het deeg. Snij vervolgens in de lengte van het brood met een scherp nat mes een snee van ongeveer één centimeter diep. Beleg de bovenkant vervolgens met de rest van de uien en kaas.
Als je grof zeezout hebt kan je dit er ook nog boven op het brood doen. Druk de bovenkant een beetje in het deeg.

Dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je er van vindt.
Dit wens je je grootste vijanden niet toe!Was te eten, kan beterLekkerDit was lekker, ik ga hem nog een keer maken.Woh! Ik eet dit alleen nog maar! (47 stemmen, gem: 3,00 van de 5)
Aan het laden...

Ingrediënten

  • 650 gram bloem
  • 2 theelepel gist
  • 250 ml lauw water
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • 4 uien
  • 1 teen knoflook
  • blikje tomatenpuree
  • blikje ansjovis
  • 1,5 theelepel zout
  • 300 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel citroensap

Deel dit recept
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Delen via e-mail
10 antwoorden
  1. r.m.stamps
    r.m.stamps zegt:
    16 februari 2017 op 10:12

    Ik heb hem gemaakt en hij is perfect gelukt! De smaak heb ik wat veranderd en heb Italiaanse kruiden, Garam Masala, Kerrie kruid, en Spaanse pepers toegevoegd en de Ansjovis weggelaten. Nu is hij wat pittiger geworden. Wat je ook kunt doen, na het bakken plakjes en daarna vierkantjes ervan snijden, mozzarella plakje erop, even de oven of grill in, laten smelten, dan maanzaad, dille en honing eroverheen (met mate) en je hebt een borrelhapje die niet misstaat in een toprestaurant!
    Gemaakt in een Alaska broodbakmachine, Stand :1 (Basic), Kleuring:(donker), Gewicht 2.0Lbs. baktijd +/_3 uur,
    ingrediënten toevoegen na de eerste piep, na de tweede piep de laatste ingrediënten erop doen, en goed insnijden met een nat mes. Het bakblik voor gebruik goed invetten met Olijfolie ook de meng-as en de menghaak. Dan blijft hij na het bakken in de machine zitten, en direct na het bakken het brood losschudden, door de olie op het bakblik glijdt het brood er zo uit.

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      19 februari 2017 op 20:47

      Dat klinkt heel erg goed. Ga het binnenkort zeker eens proberen.

      Beantwoorden
    • Kyra
      Kyra zegt:
      18 juli 2023 op 09:56

      Dat klinkt erg lekker. Bedankt!

      Beantwoorden
  2. Hanna
    Hanna zegt:
    2 april 2020 op 11:42

    Hoi! En Wat doe je met de knoflook? Bak je die mee?

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      29 april 2020 op 17:36

      Ik pers de knoflook de doe die gewoon bij de ingrediënten bij de start. De knoflook wordt dus gewoon meegebakken.

      Beantwoorden
  3. Esther
    Esther zegt:
    30 april 2022 op 13:46

    Mijn machine geeft geen tweede piep, wanneer doe.je dan t laatste gedeelte van de kaas en ui erbij? Is dit voor het bakproces begint, of ergens tijdens?

    Beantwoorden
    • Rogier
      Rogier zegt:
      27 mei 2022 op 13:16

      Dat is wel jammer. Ik zou de kaas en de ui er vlak voor de laatste kneed doen.

      Beantwoorden
      • Truus
        Truus zegt:
        22 juni 2023 op 12:04

        Er staat “Bij de tweede piep haal je de deeghaken uit het deeg.” Dus de laatste toevoegingen blijven waar je ze neerlegt, worden niet meer mee gekneed: dus: voor de laatste riisperiode

        Beantwoorden
        • Rogier
          Rogier zegt:
          18 juli 2023 op 10:45

          Juist! Ik wilde deze ingrediënten op het brood hebben. Als je dat niet wilt dan voeg je deze eerder al toe.

          Beantwoorden
  4. Marcel
    Marcel zegt:
    8 april 2023 op 22:01

    Vandaag geprobeerd te maken. Weet niet wat er niet goed is gegaan maar het is 1 massieve klomp geworden helaas…

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Tips & Tricks

  • Waar zet ik mijn broodmachine?4 november 2015 - 14:38
  • Wat kost een brood?30 oktober 2015 - 09:27
  • Wat is broodverbeteraar en moet ik hem gebruiken in de broodmachine?26 oktober 2015 - 17:46
  • Gat in het brood door de deeghaakDeeghaken broodmachine losmaken23 oktober 2015 - 11:08
  • Bruggeman gedroogde gids en bakpoederHet gebruik van gist18 oktober 2015 - 17:06
  • broodbakmachine van philipsTips bij het kopen van een broodbakmachine18 oktober 2015 - 13:59
  • Melk of water? Wat te gebruiken voor je deeg18 oktober 2015 - 08:40

Laatste recepten

  • Glutenvrij witbrood uit de broodbackmachineRogier SwagermanGlutenvrij witbrood15 december 2022 - 12:46
  • Griekse uienkruierRogier SwagermanGriekse uienkruier10 augustus 2020 - 08:29
  • Pesto broodRogier SwagermanPestobrood met tomaten en zeezout9 januari 2016 - 20:54
  • Knapperig witbroodje11 december 2015 - 20:34
  • Breekbrood uit de broodmakmachine16 november 2015 - 13:22
  • Kaas uienbrood uit de broodmachineKaas-uienbrood met een tomaten en ansjovis12 november 2015 - 08:57
  • Bruinbrood uit de broodbakmachineDagelijks bruinbrood8 november 2015 - 14:16

Herken jij jouw favoriete bier?

Organiseer een blindproeverij!

Een gezellig avond met vrienden en ontdek met elkaar welk bier je echt lekker vindt!
2025 © Copyright Silicon Village
Scroll naar bovenzijde
Broodmachinerecepten.nl gebruikt Cookies!
Broodmachinerecepten.nl maakt gebruik van cookies zodat een bezoek aan de site zo soepel mogelijk verloopt. Cookies worden onder andere gebruikt voor het personaliseren van advertenties van Google.
Cookie instellingenAccepteer alles
Lees meer hierover
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuurBeschrijving
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
OPSLAAN & ACCEPTEREN
Aangedreven door CookieYes Logo